STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Enel investește în două noi centrale solare din Columbia și Mexic

Enel investește în construcția a două noi centrale solare din Columbia și Mexic, investiția din Columbia ridicându-se la aproximativ 70 de milioane de dolari, iar în Mexic centrala Don Jose a costat aproximativ 220 de milioane de dolari, arată un comunicat al companiei, conform Mediafax.

Enel va investi aproximativ 70 de milioane de dolari în construcția centralei El Paso (Columbia), care este așteptată să intre în funcțiune în cea de-a doua jumătate a anului 2018.

Centrala solară din Columbia va fi alcătuită din aproximativ 250.000 de panouri solare și după ce va fi complet funcțională, va putea produce o capacitate de energie de 176 GWh/an, urmând să fiie conectată la Sistemul Național de Transport al Energiei, prin intermediul stației de transformare El Paso.

„Șantierul centralei El Paso este bazat pe modelul Enel de „Șantier Sustenabil”, care presupune utilizarea rațională a resurselor, prin sisteme de economisire a apei și procese de reciclare. Mai mult, El Paso a fost construită pentru a se integra în comunitățile vecine și în zonă, designul centralei având prevăzut un coridor pentru mediul înconjurător care va permite animalelor sălbatice să treacă prin situl de construcție al centralei”, arată documentul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.