STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Telecom & IT-C & Online, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Endava, companie de software româno-britanică, a atins afaceri de 312 mil RON în 2016 (+43%)

Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi acţionari minoritari români, cu afaceri de 311,9 mil. lei (69,5 mil. euro) şi un număr mediu de peste 1.800 de oameni anul trecut, are în plan să ajungă până la finele acestui an la 2.500 de angajaţi, conform ZF.

„Avem ca obiectiv menţinerea ritmului de creştere în­registrat în 2016 şi atingerea unei echipe de 900 de angajaţi în centrele din Bucureşti şi Piteşti. La nivelul întregii ţării, Endava are nevoie de peste 2.500 angajaţi până la finalul lui 2017, pentru a livra proiectele pe care le are în curs“, a de­clarat pentru ZF Claudiu Constantinescu, deli­very unit manager al Endava Bucureşti & Piteşti.

În România, Endava are centre de livrare la Bucureşti, Cluj, Iaşi, Piteşti şi Târgu-Mureş. „În ultimul an financiar, încheiat în iunie, Endava a angajat 350 oameni în Bucureşti şi Piteşti, ajungând la un număr de peste 700 de angajaţi în aceste 2 birouri.“ După creşterea cifrei de afaceri cu 43% anul trecut, Endava a urcat pe locul 3 în topul celor mai mari firme de soft de pe piaţa locală, după Oracle şi Bitdefender.

Creşterea a fost generată de expansiunea în noi teritorii dar şi de achiziţii, conform reprezentanţilor companiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.