STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

eMAG investește 1,7 milioane de euro în compania antreprenorială Zitec

eMAG investește 1,7 milioane de euro în producătorul local de aplicații online Zitec, compania vizând extinderea pe piață prin deschiderea de birouri în provincie și activități susținute de creștere a portofoliului de clienți în Europa de Vest și Statele Unite, potrivit unui comunicat emis vineri, informeaza Mediafax.

Compania antreprenorială Zitec intenționează, de asemenea, să se extindă pe piață prin creșterea echipei și formarea unui departament specializat în fonduri europene și granturi.

Infuzia de capital, care va avea loc printr-o serie de tranzacții, a avut în vedere potențialul de creștere în zona de servicii de dezvoltare software și online marketing, precum și portofoliul de investiții în startup-uri al Zitec. Printre companiile din portofoliul de investiții Zitec se numără: Zipongo.com (Statele Unite), cosQuare.com (Olanda) și editura HAC!BD (România).

Investitorul va asigura accesul companiei la capital, know-how și conexiuni globale pentru dezvoltare. Managementul va rămâne în aceeași formulă ca înainte de tranzacție, transmite producătorul local.

Zitec a ajuns în 2016 la o cifră de afaceri de patru milioane de euro, iar profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) a fost în creștere, la 12%.

Compania a avut afaceri de patru milioane de euro în 2015 și circa 40% din venituri au provenit din proiecte externe, dezvoltate pentru parteneri din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania, Elveția, Italia sau Olanda.

Zitec este o companie specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online, precum și servicii de online marketing.

Companie românească eMAG, fondată în 2001, activează pe piața de comerț online din România, Bulgaria, Ungaria și Polonia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.