STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

EMAG a avut o cifră de afaceri de două miliarde de lei în 2016, cu 45% mai mult față de anul trecut

eMAG a investit 50 de milioane de euro în 2016, cifra de afaceri a companiei trecând de două miliarde de lei, cu 45% mai mult față de anul trecut, a spus Iulian Stanciu, directorul general al eMAG, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, conform Mediafax.

În 2016, eMAG a investit 50 de milioane de euro, 24 de milioane în tehnologie, 23 de milioane în dezvoltarea internațională, un milion în logistică și două milioane în dezvoltarea angajaților prin participări la conferințe și training-uri internaționale și programe speciale de formare, precum Talent Internship sau Future 25.

Creșterea cifrei de afaceri a venit ca urmare a investițiilor realizate în tehnologie și dezvoltarea eMAG Marketplace, care a ajuns în prezent la peste 3.500 de selleri. La nivelul întregului grup, eMAG a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 3,12 miliarde de lei în toate țările, toate companiile.

În 2016, traficul total eMAG a crescut față de anul precedent și a ajuns la 270 de milioane de vizite, cu două luni, septembrie și decembrie, în care mobile-ul a adus peste 60% din acestea. Pentru 2017, estimarea eMAG este că traficul din mobile va depăși pragul de 70% dintr-un total de aproximativ 379 de milioane de vizite estimate pe site.

Dacă în 2016 vânzările generate de sellerii din eMAG Marketplace reprezentau 19% din totalul vânzărilor generate de eMAG, în 2017 acestea vor crește accelerat și vor reprezenta aproximativ 29% din vânzările generate.

Echipa grupului eMAG (care include alături de eMAG și Conversion, PC Garage, Depanero și FashionDays) însumează 3.822 de oameni, din care 650 se ocupă de dezvoltarea IT. Din totalul angajaților eMAG, 90% sunt din România, precizează Stanciu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.