STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Agricultura & Agro-Food, EUROPA, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Elveţia interzice importul de porci din România și alte țări europene

Elveţia a interzis importul de porci vii şi orice fel de carne de porc provenind din mai multe ţări europene în care au fost depistate de curând cazuri de febră porcină africană, scrie Mediafax.

To match INSIGHT USA-CHINA/FOODImporturile din Bulgaria şi România sunt vizate, dar şi cele din unele regiuni ale Croaţiei şi Letoniei, au precizat marţi autorităţile sanitare elveţiene.

Interdicţia se referă la porci şi mistreţi, precum şi la orice fel de carne care provine de la aceste animale, dar şi la material seminal, ovule şi embrioni.

Din anul 2007, această maladie porcină, endemică în unele regiuni din Africa Subsahariană, şi-a făcut apariţia în Peninsula Balcanică, răspândindu-se până aproape de Rusia.

După descoperirea luna trecută a unor mistreţi morţi, dintre care mulţi atinşi de febră porcină africană, Letonia a decis să ia măsuri de sacrificare a acestor animale.

Din ianuarie, mai multe cazuri de pestă porcină africană au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicând doar mistreţi, în zone limitrofe Belarusului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.