STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, EUROPA, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Auto

Elon Musk negociază cu Germania și Olanda amplasarea primei fabrici Tesla din Europa

Autor: Iulian Soare – Cursdeguvernare.ro

Tesla este în negocieri cu autorităţile din două țări europene pentru a construi prima sa fabrică importantă din Europa, Gigafactory, a anunţat luni Wall Street Journal, citând oficiali implicaţi în discuţii. Cele două state sunt Germania și Olanda, ale căror autorități ar fi inițiat deja negocierile pentru a convinge producătorul de autoturisme electrice să aleagă țara lor.

Într-o declarație acordată Wall Street Journal, Ralph Schleimer, un oficial din Renania Palatinat, a declarat că statul și-a prezentat deja propunerile la Tesla, dar negocierile detaliate nu au început încă: “Am făcut tot ce este posibil pentru a ne asigura că Renania Palatinat se află în competiția pentru fabrica” Tesla.

Amplasarea Gigafactory în Renania Palatinat are șanse, având în vedere că statul găzduiește sediul Tesla Grohmann Automation, care fabrică roboții utilizați de producătorul de mașini electrice în liniile sale producție. Cu cele două fabrici aflate la distanță mică, Gigafactory ar începe producția mai rapid, întrucât roboții pot fi livrați, reglați și optimizați cu ușurință.

Mai există însă un land german care și-a exprimat interesul față de Gigafactory europeană. Este vorba despre Saarland. Ministrul economiei din Saarland, Anke Rehlinger, a declarat că a existat o întâlnire cu reprezentanții Tesla, la începutul lunii iulie, și a fost abordată posibilitatea construirii fabricii în acest land.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.