STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Privatizare & Retrocedare

Elena Udrea, mita din despagubirea de la ANRP

DNA siglaO buna parte din despagubirea de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), subiect de ancheta in dosarul fostei sefe DIICOT, Alina Bica, a intrat in conturile familiei Cocos, fiind vorba inclusiv de Elena Udrea si Alin Cocos, dupa cum se arata intr-un document al procurorilor DNA.

Nu doar Dorin Cocos este implicat in dosarul in care este cercetata si procurorul-sef al DIICOT, Alina Bica, ci si fosta sotie Elena Udrea si fiul omului de afaceri Alin Cocos, potrivit unui document al DNA. Despre Dorin Cocos se presupune ca ar fi luat mita 10 milioane de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie din ANRP in legatura cu despagubirea amicului sau, Stelian Gheorghe, pentru un teren in Capitala, dupa cum reiese din referatul DNA.

Potrivit DNA, procurorul-sef al DIICOT, Alina Bica, a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, reprezentand Ministerul Justitiei, unde ocupa functia de secretar de stat, aprobandu-i omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat, potrivit anchetatorilor, cu peste 62 milioane de euro. In martie 2011, membrii Comisiei au acceptat plata sumei de 377.282.300 de lei catre Stelian Gheorghe, reprezentand despagubiri pentru terenul din zona Plumbuita.

DNA sustine ca, prin indeplinirea in mod necorespunzător a atributiilor de serviciu de catre membrii Comisiei, a fost produs statului roman un prejudiciu in valoare de peste 263,3 milioane de lei, echivalentul a peste 62,5 milioane de euro, reprezentand supraevaluarea, concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

Reamintim faptul ca mandate de arestare preventiva au primit si Emil Nutiu, expert evaluator, Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan, membri ai Comisiei. Totodata, Crinuta Nicoleta Dumitrean, care a condus ANRP in perioada 2009-2011, a fost adusa cu mandat la DNA pentru Restituirea Proprietatilor in perioada mai sus mentionata, post in care a fost promovata de PDL Bistrita-Nasaud, condus de Ioan Oltean.

Si numele lui Liviu Dragnea apare in dosarul fostei sefe DIICOT. Potrivit acestui document, Dragnea ar fi intervenit la Alina Bica pentru omul de afaceri Ioan Nicolae. Acesta ar fi facut interventii pentru tergiversarea unei anchete care il viza pe omul de afaceri. In schimbul serviciului, Alina Bica ar fi primit 3,5 milioane de euro de la Niculae, iar Dragnea i-ar fi promis sprijin pentru numirea in functia de procuror general. Dragnea a infirmat vehement presupusa interventie la fosta sefa a DIICOT.

One Comment

  1. Din tot ceea ce am citit in presa scrisa si cea online in legatura cu dosarul straniu al retrocedarilor, am inteles ca totul se bazeaza pe presupuneri de genul ” se presupune…ar fi luat…ar fi intervenit…ar fi facut…ar fi primit…i-ar fi promis…”!!! Pai, fratilor, daca ne luam dupa materialul didactic al blondului chitarist Turcescu, material obtinut pe cai mai mult decat oculte si pentru care va raspunde legal,
    in acest caz ori facem parte din fidelii Haznalei 3 si Guiţă Tv, ori suntem dusi cu troaca! Nimeni din cei ce preiau stirile in care apare numele Elenei Udrea nu are tupeul penal de a intra in amanunte jenante si periculoase, fiindca TOTI stiu cu precizie ca presedinta PMP N-ARE NICIUN AMESTEC in NICIUN dosar penal si nu va avea niciodata!!! Clar, tovarasi?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.