STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

ELCEN / RADET: Problema apei calde, rezolvată pentru o săptămână

În urma unei întruniri de urgență a reprezentanților Ministerului Energiei cu conducerea Romgaz și ELCEN București, alimentarea Capitalei cu apă caldă a fost rezolvată, momentan, pentru șapte zile, a declarat, marți, secretarul de stat Corina Popescu, conform Mediafax.

„Nu vor exista sincope în alimentarea cu apă caldă a municipiului București, situația este rezolvată pentru moment. Este o rezultantă a blocajului financiar între RADET și ELCEN de multă vreme, nu este o situație de astăzi. E o problemă complexă, care presupune discuții și dialog între toți factorii implicați și nu se poate rezolva dintr-o singură perspectivă. Trebuie ca toată lumea să stea la aceeași masă”, a precizat Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

„Avem un dialog pe care îl vom continua și în perioada următoare. Astăzi vom avea discuții și la Ministerul Dezvoltării Regionale pe acest subiect. A existat un dialog permanent între noi și primărie”, a mai spus oficialul, după întrevederea avută cu ELCEN și Romgaz.

Corina Popescu a mai declarat: „Am identificat resurse financiare la ELCEN pentru a putea plăti gazul. Pe măsură ce vom dezvolta soluția pe termen lung, vom veni cu clarificări ulterioare”.

Romgaz a anunțat că va opri, începând de marți, livrările de gaze naturale către ELCEN din cauza cererii de intrare în insolvență înaintată de societate, fără a anunța în prealabil furnizorul de gaze, neîndeplinindu-se formalitățile prevăzute în contracte. La sediul Ministerului Energiei a avut loc, marți dimineața, o întâlnire cu reprezentanții companiilor implicate și ai ministerului Energiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.