STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura

Elcen intră în insolvență

elcen_photoTribunalul București a admis, joi, cererea Elcectrocentrale București de intrare în insolvență, datoriile totale ale Elcen fiind în prezent de aproximativ 1,6 miliarde de lei; KPMG Restructuring, desemnat administrator judiciar provizoriu, informează Mediafax.

„Tribunalul București a admis cererea Elcen de intrare în insolvență. Administrator judiciar va fi KPMG”, a declarat pentru MEDIAFAX Mircea Nicolaescu, directorul general al companiei.

Hotărârea de înaintare a cererii de intrare în insolvență a fost luată de Consiliul de Administrație al Elcen având în vedere situația financiară a Electrocentrale București SA și datoriile înregistrate la furnizorii și distribuitorii de combustibil, servicii și produse, situație generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată, de la RADET București.

În acest moment, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanțele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei.

Și cererea Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) de intrare in însolvență a fost admisă miercuri, magistrați desemnând RomInsolv ca administrator judiciar provizoriu.

Regia are datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.