STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, INTERNATIONAL, P.I.B. & STATISTICI

Economia Chinei ar putea crește cu doar 6,5% în 2017 – presă

rp_China_photo-300x2181.jpgCreșterea economică a Chinei ar putea ajunge la 6,5% în 2017, de la 6,7% în 2016, potrivit unei comisii de experți citată de Reuters, informează Mediafax.

Producția industrială ar putea crește cu doar 5,9% în 2017, fașă de 6,1% în 2016 (date deocamdată estimate), conform departamentului de prognoză al Centrului de Informații al Statului (State Information Center – SIC)

Valuta națională, yuanul, a scăzut cu 7% în 2016, cea mai mare pierdere anuală față de dolar din 1994, pe fondul presiunii unei creșteri economice incerte și al unui dolar puternic.

Debitele de capital au reprezentat motive de îngrijorare pentru guvern în ultimii ani, în condițiile în care acesta a încercat să echilibreze economia și să mențină valuta stabilă fără să își epuizeze rezervele care au ajuns la 3.052 de miliarde de dolari, în noiembrie – cel mai scăzut nivel din ultimii aproape șase ani.

Economia Chinei a crescut cu 6,7% în al treilea trimestru din 2016, față de 2015.

Mai mulți analiști consideră că creșterea este mai mică decât indică datele oficiale, dar recunosc că explozia din domeniul construcțiilor a influențat activitatea de anul acesta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.