STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, Finante & Servicii Profesionale, Finantari UE & Granturi, M&A & VentureCapital & Private Equity

Early Game Ventures – nou fond de investiţii de tip venture capital activ pe piaţa din România; până la 28 milioane euro pentru companii inovative

Pe 23 decembrie s-a lansat oficial Early Game Ventures, un nou fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) dedicat companiilor inovative din România. Fondul Early Game Ventures (EGV) este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Managerul de fond al EGV a fost selectat de cǎtre Fondul European de Investiții prin apel pentru expresii de interes pentru instrumentul de capital de risc din cadrul acestui program operațional.

Fondul are dimensiunea ţinta de 28 de milioane de euro şi va investi în companii inovative din România, aflate la început de drum. Sunt avute în vedere investiţii în tehnologie şi alte domenii în care proprietatea intelectuala primeaza. EGV va ţinti întodeauna participaţii minoritare în companiile din portofoliu, iar suma maxima investita va fi de 3,5 milioane euro per companie (mai multe detalii despre strategia fondului sunt disponibile pe earlygame.vc).

Early Game Ventures va organiza şi un program de accelerare în care vor fi selectate 5 sau 6 startup-uri pe an. Programul va fi foarte selectiv şi foarte intens, iar fondul va investi pâna la €200.000 în fiecare startup acceptat în accelerator. Sesiunea de aplicaţii pentru prima ediţie a programului va fi anunţata în curând – sunt încurajate să aplice echipe atât din România, cât şi din afara ţarii.

Cei trei parteneri ai Early Game Ventures au o experienţa impresionanta în tehnologie şi investiţii. Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV, dupa o cariera de 15 ani în marketing, a înfiinţat startup-uri de tehnologie pe Coasta de Vest din Statele Unite, în Seattle şi San Francisco. Dan Calugareanu este preşedinte al TechAngels, cea mai mare asociaţie de business angels din ţara, şi a contribuit de-a lungul anilor la crearea ecosistemului de startup-uri din România. Radu Stoicoviciu vine cu o experienţa de 25 de ani în consultanţa, în ultimii 10 ani conducând divizia de Mergers & Acquisitions a PwC în România şi Europa de Sud-Est.

Alaturi de FEI, un alt investitor important al Early Game Ventures este Globalworth, o companie înființată în România în 2013, listată pe segmentul AIM al Bursei de Valori de la Londra. Cu un portofoliu de 35 de proiecte în Polonia și România și o valoare de 2,1 miliarde de euro, Globalworth este cel mai mare investitor de pe piața de birouri din Europa Centrală și de Est.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.