STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

e-MAG – lider în comerțul online – a încheiat 2016 cu afaceri de 2 mld. lei (+45%), ca grup 3,12 mld. lei

Compania Dante International, care administrează magazinul online eMAG, a înregistrat anul trecut o creştere de 45,4% a cifrei de afaceri, până la 2,472 mld. lei (550,6 mil. euro), conform datelor furnizate ZF de companie, şi nu de 128% până la până la 3,884 mld. lei (864,9 mil. euro), aşa cum arată datele disponibile în acest moment pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Datele respective reprezintă o eroare de raportare, conform companiei, iar informaţiile corecte urmează să fie disponibile în perioada următoare.

Conform datelor transmise ZF retailerul şi-a redus anul trecut pierderile nete, care au ajuns la 85,3 mil. lei (19 mil. euro), mai mici cu 28,5% faţă de anul anterior.

eMag a achiziţionat anul trecut PC Garage, unul dintre cei mai mari retaileri online de pe piaţă. Numărul mediu de angajaţi a crescut cu 140 de persoane la 1.335, în timp ce datoriile totale se ridicau la 31 decembrie 2016 la 781,5 mil. lei (174 mil. euro), mai mari cu 42% faţă de anul anterior. Dante Internaţional este controlată de gigantul Naspers din Africa de Sud şi de antreprenorul Iulian Stanciu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.