STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, INTERNATIONAL, Auto

Duster, Logan si Sandero, printre preferatele rusilor

Duster RusiaModelele Duster, Logan si Sandero s-au regasit, luna trecuta, in topul celor mai bine vandute masini in Rusia, potrivit datelor publicate de Association of European Businesses (AEB).

In ianuarie 2014, cea mai vanduta masina in Rusia a fost modelul Lada Granta, fabricat de AvtoVAZ, fiind vandute 8.255 unitati. Rusii au cumparat, insa, si modele fabricate de Renault, mai exact s-au vandut 5.590 de unitati Duster, cifra care pozitioneaza marca pe locul trei. Modelul Logan a ocupat locul noua, cu 3.004 unitati vandute, in timp ce vanzarea a 2.795 de unitati Sandero a urcat modelul pe locul 11.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianta Renault-Nissan va prelua controlul producatorului auto rus AvtoVAZ, din acest an. Impreuna, Renault, Nissan, AvtoVAZ,  controleaza 30% din piata auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piata de 40%, pana in 2016.

Vanzarile de masini si vehicule comerciale usoare au scazut, luna trecuta, cu 6% pe piata rusa, la 152.662 untati, dupa informatiile AEB, care estimeaza o scadere a inmatricularilor, in 2014, de 2%.

„Vanzarile din ianuarie au fost mai slabe decat am sperat. Din cauza volumului redus de vanzări, aceasta luna nu reprezinta un indicator important al tendintei din acest an”, declara presedintele AEB, Joerg Schreiber.

Anul trecut, vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare au inregistrat un declin, pe piata rusa, de 5,5%, la 2,78 milioane de unitati, conform datelor AEB. Situatai a dat peste cap calculele unor producatori auto mari, precum General Motors, Ford, Renault sau Fiat, au investit semnificativ in Rusia, care sperau intr-un avans semnificativ pe aceasta piata.

Renault are trei uzine in America Latina — in Argentina, Brazilia si Columbia—, pe langa cele sase din Franta. Compania Dacia a fost preluata de Renault in 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piataa auto europeana.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.