STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food

DuPont Pioneer, afaceri de 70 mil. dolari la fabrica de seminte agricole din Romania

DuPont PioneerGigantul american, DuPont Pioneer, detine o fabrica in Ilfov, a doua cea mai mare din regiune, care produce seminte ce pot acoperi 1,2 mil. hectare. Cea mai mare parte a afacerilor de 70 milioane de dolari din semintele produse in Romania sunt acoperite de porumb si de floarea-soarelui, dupa cum a declarat Paul Schickler, presedintele DuPont Pioneer, intr-un interviu pentru ZF.

Fermierii romani reprezinta o zona de interes pentru gigantul ame­rican DuPont Pioneer, care are o afacere anuala de 12 miliarde de dolari din seminte agricole pro­­fe­­sio­nale, dupa ce piata locala s-a co­nectat la fluxurile mondiale de materii prime agricole, iar agricultura a ajuns sa aiba o masa critica de fermieri cu apetit pentru investitii in utilaje agricole sau irigatii.

Americanii de la DuPont Pioneer mai au mult spatiu de crestere pe piata locala, avand in vedere ca incasarile din Romania acopera doar 0,5% din afacerile lor cu seminte la nivel mondial, sustine ZF.

DuPont Pioneer multiplica seminte in Romania prin intermediul unei retele de 80 de fermieri ce cumuleaza 16.000 de hectare de teren arabil. Miza afacerilor americanilor sunt vanzarile de seminte de porumb si de floarea-soarelui, pe care le proceseaza intr-o unitate in care au investit pana acum 50 milioane de dolari. Fabrica a fost ridicata in Ganeasa, Ilfov, la cateva zeci de kilometri de Bucuresti.

Corporatiile americane detin suprematia pe piata internationala a semintelor agricole profesionale, de cateva decenii. Competitia la varf se da atat in Romania, cat si in alte zone strategice intre DuPont Pioneer si Monsanto.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.