STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL, Auto

Dupa 10 ani, Renault este aproape de un parteneriat cu grupul chinez Dongfeng Motor de 1,8 miliarde de dolari

Dupa 10 ani de discuții, grupul francez Renault și producătorul chinez de automobile Dongfeng Motor ar putea forma în scurt timp un joint venture de 1,8 miliarde de dolari. Proiectul a fost aprobat în luna mai de oficialii chinezi şi presupune restructurarea unui parteneriat existent între Renault şi China Sanjiang Space Group, scrie China Business News, preluat de AFP.

Sursă: www.france24.com
Sursă: www.france24.com

Parteneriatul Renault – Sanjiang a fost creat în anul 1993 pentru a produce microbuzul Traffic. Producţia a fost oprită în 2003, iar Renault şi Dongfeng discută de atunci restructurarea companiei.

Dongfeng a preluat în luna iunie 55% din proiectul Renault – Sanjiang, iar noua companie mixtă va avea sediul la Wuhan, în centrul ţării, a afirmat sursa citată.

Noul joint venture ar trebui să înceapă producţia în 2014, fiind vizate în principal SUV-urile, cu o capacitate iniţială de 150.000 unităţi pe an, potrivit ziarului chinez.

Reprezentanţii Renault în China au refuzat să comenteze informaţiile.

Potrivit informaţiilor apărute anterior în presă, Dongfeng, al doilea mare producător auto din China, ar fi în discuţii pentru preluarea unei participaţii la celălalt concern auto francez, PSA Peugeot Citroen.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.