STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Insolventa & Lichidatori

Ductil Steel Otelu Rosu se vinde la un pret de pornire a licitatiei de 41,8 mil. euro

Ductil Steel Otelu RosuCombinatul Ductil Steel Otelu Rosu va fi scos la vanzare prin licitatie publica deschisa, liber de orice sarcini, iar pretul de pornire a licitatiei este de 41,8 milioane de euro, fara TVA.

Anuntul a fost facut de RVA Insolvency Specialists, firma specializata in insolventa si care reprezinta Invest Nikarom, proprietarul combinatului din Valea Bistrei. „Putem sa confirmam ca intentia noastra este sa vindem combinatul ca un intreg, ca o unitate functionala de productie, pentru ca noi consideram ca laminorul are un bun potential”, au declarat oficialii RVA.

Vanzarea combinatului de la Otelu Rosu face parte din planul de reorganizare confirmat de judecatorul sindic pentru Invest Nikarom, cu privire la capacitatile de productie preluate in 2012 de la Mechel.

Ductil Steel Otelu Rosu, cu o capacitate de 850.000 de tone de otel lichid pe an, si-a suspendat activitatea in 2012, iar Invest Nikarom nu a mai reluat-o niciodata, preferand sa tina deschis combinatul de la Targoviste, datorita locatiei mai favorabile.

„Otelu Rosu poate fi repornit in orice moment, fara investitii majore, iar potentialii cumparatori pot incepe productia imediat dupa achizitionare”, au precizat reprezentantii RVA. Pretul de pornire a licitatiei publice este de 41,8 milioane de euro fara TVA, iar pentru caietul de sarcini ofertantii trebuie sa plateasca 2.500 de euro fara TVA. Totodata, la cerere, potentialii cumparatori pot inspecta combinatul, daca au cumparat caietul de sarcini.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.