STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Management, Recrutare & Head-Hunting

Dragoş Măciucă, numit de Ford la conducerea unui nou centru de cercetare din Silicon Valley

Ford Motor l-a numit pe inginerul român Dragoş Măciucă, fost angajat la Apple, în fruntea unui nou centru de cercetare şi inovaţie inaugurat joi la Palo Alto, California, se arată într-un comunicat al companiei auto americane, transmite Mediafax.

p_178742_760x420-00-65Măciucă, care a lucrat din ianuarie 2013 până în ianuarie anul acesta ca inginer de sisteme pentru Apple, va coordona cei 125 de cercetători, ingineri şi oameni de ştiinţă care vor activa în cadrul noului centru din Silicon Valley.

Anterior, Măciucă a ocupat diferite poziţii în departamentele de tehnologie şi cercetare ale unor companii precum BMW, Nissan şi Lockeheed Martin. Inginerul român şi-a definitivat doctoratul în inginerie mecanică la Universitatea din Berkeley, California.

Centrul de la Palo Alto completează reţeaua globală a Ford de cercetare şi inovaţie, care include unităţile de la Dearborn în Michigan şi Aachen în Germania, se arată în comunicat.

„Noua unitate demonstrează angajamentul Ford de a face parte din ecosistemul de inovaţie din Silicon Valley, anticipând dorinţele şi nevoile consumatorilor, în special în privinţa conectivităţii, mobilităţii şi autonomiei din domeniul auto. Lucrăm pentru ca aceste tehnologii să fie accesibile tuturor, nu doar consumatorilor din segmentul de lux”, a declarat Mark Fields, preşedintele şi directorul general al Ford Motor.

Cu o reţea de 65 de uzine şi circa 189.000 de angajaţi, Ford Motor produce şi distribuie automobile pe şase continente. În România, grupul american produce, la Craiova, modelul B-Max şi motoarele pe benzină EcoBoost de 1 litru şi 1,5 litri. Asamblarea B-Max a fost lansată la jumătatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Craiova şi comercializat doar pe piaţa europeană.

În primele 11 luni ale anului trecut au fost asamblate 49.878 de maşini Ford B-Max, acoperind 13,5% din producţia auto naţională. Totodată, B-Max a fost al treilea cel mai exportat model în perioada ianuarie – noiembrie, potrivit datelor APIA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.