STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, EUROPA, Politica Monetara & Inflatia

Draghi: Zona euro, pe cale să intre într-o perioadă lungă de inflaţie scăzută

Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, a avertizat că zona euro este pe cale să intre într-o perioadă lungă de inflaţie scăzută, transmite Mediafax.

Sursă: www.ibtimes.com
Sursă: www.ibtimes.com

„Constelaţia economică actuală, marcată în special de o activitate slabă a creditării, sugerează că zona euro s-ar putea afla într-o perioadă prelungită de inflaţie scăzută, înainte de o revenire treptată a evoluţiei preţurilor”, a declarat Mario Draghi.

BCE a redus dobânda de politică monetară cu un sfert de punct procentual, la un nou minim record de 0,25%, contrar așteptărilor analiștilor, pe fondul unui nivel al inflaţiei (0,7% în octombrie) cu mult sub ţinta BCE de aproape 2%.

Redresarea economică lentă din zona euro nu prefigurează accelerarea creşterii preţurilor, Draghi urmând să anunțe luna viitoare durata aproximativă a perioadei în care inflaţia se va afla la un nivel scăzut.

Președintele BCE nu a menţionat ce alte măsuri ar putea fi luate pentru susţinerea economiei regiunii, dar a dat asigurări că instituţia este pregătită să face tot ceea ce este necesar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.