STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL, Piata Monetara, Piata de Capital - BVB

Două bănci importante marchează prima tranzacție internațională utilizând tehnologia blockchain

blockchainCommonwealth Bank din Australia și Wells Fargo & Co, din Statele Unite ale Americii, au anunțat luni prima tranzacție internațională care a utilizat aplicația blockchain, transportând, astfel, o încărcătură de bumbac din SUA în China, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Brighann Cotton Marketing, companie de comerț cu bumbac din Australia, a cumpărat marfă de la divizia Brighann Cotton din Texas, conform unei declarații comune a celor două părți. Afacerea care a utilizat tehnologia blockchain, pentru 88 de pachete de bumbac, este estimată la 35.000 de dolari, au declarat reprezentanții Commonwealth Bank pentru Reuters.

Tehnologia blockchain este un sistem care procesează tranzacții cu ajutorul rețelelor web, reducând costurile și riscul de fraudă.

Tranzacția nu este prima care implică o bază de date descentralizată, aceasta este folosită încă din 2009 pentru moneda bitcoin, dar este un pas important pentru industria bancară tradițională care, la început, a evitat această tehnologie, în mare parte din cauza faptului că banii pot fi detectați mai greu de către agențiile oficiale de supraveghere.

Industria bancară, condusă de un consorțiu format din 70 dintre cele mai mari instituții financiare denumit R3, a căutat metode pentru a beneficia de viteza, precizia și eficiența garantate de tehnologia blockchain. Lipsa oamenilor implicați în procesul de tranzacție facilitează schimbul peste granițe, care este de obicei întârziat de dublarea procesului de plată și de diferențele orare.

Tranzacția de bumbac implică plata în momentul în care marfa ajunge într-o anumită locație geografică. Transportul este, în prezent, între Singapore și Hong Kong și trebuie să ajungă la destinație la începutul lunii noiembrie, susțin reprezentanții Commonwealth Bank.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.