STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic

Dosarul Transferurilor: Condamnări cu executare pentru toți cei 8 inculpați

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşt au decis condamnarea celor opt inculpați în dosarul Transferurilor la pedepse cu închisoarea, toate cu executare.

sentinta-in-dosarul-transferurilor-93855-1Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Sentinţele anunţate în Dosarul Transferurilor

George Copos – 3 ani şi 8 luni cu executare
Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni cu executare
Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni cu executare
Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni cu executare
Victor Becali – 4 ani şi 8 luni cu executare
Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni cu executare
Gică Popescu – 3 ani şi o lună cu executare
Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni cu executare

Deoarece Popescu a fost condamnat la 3 ani şi o lună cu executare în Dosarul Transporturilor, acesta va fi scos din calcule pentru alegerile FRF.

Fostul patron al Politehnicii Timişoara, Marian Iancu – fost-condamnat la randu-i pentru devalizarea Rafo Onesti –, e convins că alegerile programate mâine vor fi anulate. „Probabil că se va stabili o altă dată şi Anghel Iordănescu (actualul director tehnic al echipelor naționale – n.r.) va putea candida şi câştiga alegerile”, a declarat Marian Iancu la DigiSport.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.