STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Competitii & FanClub

Dosarul transferurilor din Fotbal se rejudecă

download (2)

 

 

 

 

 

 

Dosarul transferurilor de jucători a fost trimis pentru rejudecare la Curtea de Apel București. Decizia a fost luată de instanța supremă, care în noiembrie 2012 a dispus pedepse între trei și opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecați pentru înșelăciune.

Judecătoarele Corina Jijiie si Lucia Rog au admis, luni, recursurile făcute de procurorii DNA și de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali, Jean Pădureanu și Gheorghe Nețoiu și a desființat „în totalitate” decizia prin care aceștia au fost condamnați de Curtea de Apel București în 12 noiembrie 2012.

Al treilea judecător din completul de la instanța supremă, Lavinia Lefterache, a hotărat ca „acțiunile penale din prezenta cauză și vinovația se evaluează distinct pentru fiecare din inculpați” și  a hotărat admiterea recursurilor DNA privindu-i pe George Copos, Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali și Gheorghe Nețoiu, dar și recursurile acestora, a casării sentinței Curți de Apel Bucuresti ce ii vizează și a rejudecării cauzei de instanța de recurs, în vederea administrării de probe, respectiv audierea martorilor Gică Puscoci, Dinu Mihai Gheorghe și Mircea Stonescu și administrarea probei cu inscrisuri.

În urma deciziei definitive a instanței supreme, dosarul va fi retrimis la Curtea de Apel București, care trebuie să rejudece în limitele exprimate de cei doi judecatori care au format decizia majoritară.

Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan și Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu și Gheorghe Popescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.