STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri, Energie & Utilitati & Infrastructura

Dosar de trafic de motorină şi delapidare la Romgaz

Şapte angajaţi ai Romgaz, Sucursala de Intervenţii şi Operaţii Speciale la Sondă (SIRCOSS), au fost reţinuţi de procurori, luni seară, în dosarul de trafic de motorină şi delapidare, iar cercetările în cazul celorlalte persoane audiate la Parchetul Judecătoriei Mediaş continuă, transmite Mediafax.

rp_Romgaz-300x225.jpgPurtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter, a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX, că şapte dintre cele 17 persoane duse la audieri, în urma percheziţiilor făcute în localităţile Mediaş, Dumbrăveni şi Brateiu, au fost reţinute pentru 24 de ore.

”Aceste persoane vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru delapidare, complicitate la delapidare şi trafic de motorină. În cazul celorlalte persoane vizate cercetările sunt continuate”, a precizat Elena Welter. Ea a menţionat că prejudiciul în acest caz nu a putut fi stabilit deocamdată.

Surse din cadrul anchetei au declarat că suspecţii reţinuţi în acest dosar sunt angajaţi ai Romgaz, Sucursala de Intervenţii şi Operaţii Speciale la Sondă (SIRCOSS), aceştia fiind bănuiţi că, în perioada iunie – noiembrie, au furat motorină din maşinile de serviciu pe care le conduceau şi au vândut-o.

Un număr de 17 persoane, între care şi angajaţi ai Romgaz Mediaş, au fost duse, luni după-amiază, la audieri, la Parchetul Judecătoriei Mediaş, în dosarul de trafic de motorină şi delapidare.

Poliţiştii au făcut, luni dimineaţă, 22 de percheziţii în mai multe localităţi din judeţul Sibiu la persoane şi firme suspectate de delapidare şi trafic de motorină, acţiunea fiind coordonată de Parchetul Judecătoriei Mediaş.

Surse judiciare declarau că percheziţiile au avut loc la Mediaş, Brateiu şi Dumbrăveni, judeţul Sibiu, la persoane şi firme suspectate de delapidare şi trafic de motorină.

Ulterior, surse judiciare declarau că şaisprezece angajaţi ai Romgaz sunt vizaţi de percheziţii, ei fiind suspectaţi că ar fi furat motorină din maşinile cu care se deplasau în interes de serviciu şi o vindeau mai departe.

Potrivit surselor citate, percheziţiile au vizat atât locuinţele acestora, cât şi sediul Sucursalei de Intervenţii, Reparaţii Capitale şi Operaţii Speciale la Sonde, din cadrul Romgaz Mediaş. La percheziţii, anchetatorii au găsit 500 de litri de motorină.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.