STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL, Concurenta & Protectie Consumator, M&A & VentureCapital & Private Equity

Donald Trump intervine în preluarea producătorului de chip-uri Qualcomm de către compania Broadcom

Președintele american Donald Trump a blocat preluarea producătorului de cip-uri Qualcomm de către compania rivală Broadcom din Singapore, pe motiv de securitate națională. Afacerea de 140 de miliarde de dolari ar fi însemnat cea mai mare tranzacție înregistrată în sectorul tehnologic, potrivit BBC, informeaza Mediafax.

Potrivit analiștilor, preluarea producătorului de chip-uri Qualcomm de către compania Broadcom ar fi dus la dezvoltarea celui de-al treilea producător mondial de microcipuri, după Intel și Samsung, însă au existat preocupări la nivel american, că tranzacția ar fi putut duce la progresul Chinei în dezvoltarea tehnologiei wireless 5G.

Sectorul producției de cip-uri se află într-o cursă pentru a dezvolta cip-uri pentru cea mai recentă tehnologie wireless 5G, iar Qualcomm este considerat lider în acest domeniu, urmat de Broadcom și compania chineză Huawei.

Analiștii spun că firma Qualcomm este foarte apreciată pentru angajamentul său în cercetare și dezvoltare, în special pe domeniul tehnologiei 5G.

Compania Broadcom este mai cunoscută pentru vânzări și creștere prin achiziții, fiind considerată mai puțin performantă în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.