STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Constructii & Imobiliare

Doi tineri investitori vor sa construiasca 6.000 de locuinte pe terenul Policolor

bloc constructieEste vorba despre doi investitori putin cunoscuti, care au construit deja 1.500 de locuinte in Popesti, la sud de Capitala, si care si-au porpus sa mai ridice alte 600 de locuinte pe o parte din terenul Policolor.

In ultimii cinci ani, Robertino Georgescu si Dan Dragulin, fosti colegi ai Liceului Economic 4 de pe Soseaua Viilor din Bucuresti, au construit si vandut aproximativ 1.500 de locuinte in Popesti-Leor­deni, la sud de Bucu­resti. Recent, ei au ajuns la un acord pentru preluarea terenului de sub actuala fabrica Policolor, de pe bulevardul Theo­dor Pallady din estul Capitalei, pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

Cei doi investitori fac parte din categoria celor care, in perioada crizei, au impanzit periferiile Bucurestiului de blocuri si vile, profitand de programul Prima casa si de TVA redusa la lo­cuintele cu un pret mai mic de 380.000 de lei, in timp ce majoritatea jucatorilor straini din sectorul rezidential au blocat investitiile, dupa cum scrie Ziarul Financiar.

Policolor, producator de vopsele si detinut de fondurile de investitii Recon­struction Capital 2, Romanian Invest­ment Fund si Romanian Reconstruc­tion, urmarea, inca de anul trecut, sa mute platforma si, astfel, sa vanda cele aproape 14 hectare de teren.

„Am cumparat terenul din zona Policolor de aproape 14 hectare, la care am alipit inca un lot de 1,4 hectare pe care il aveam deja in proprietate. Aici vom dezvolta cel mai mare proiect al nostru, Metropolitan City, care va fi construit in patru etape si se va intinde pe 150.000 mp, urmand sa includa aproximativ 6.000 de apartamente. Termenul de finalizare este estimat pentru 2017, iar investitia totala va depasi cu mult suma de 100 milioane de euro”, a declarat pentru ZF Dan Dragulin.

El nu a oferit informaţii cu privire la valoarea tranzactiei care, potrivit estimarilor ZF, ar putea depasi 15 milioane de euro, tinand cont de un pret estimat al zonei de peste 100 de euro/mp pentru loturi de asemenea dimensiuni.

„Vanzarea efectiva se va derula pe parcursul a trei ani, perioada in care fabrica Policolor va continua sa functioneze in actuala locatie. Fondurile rezultate in urma acestei tranzactii, cu implementare pe termen mediu, urmeaza sa fie directionate catre dezvoltarea unei noi plat­forme. Compania a finalizat discutiile pentru achizitia terenului, pe care se va face relocarea, si a demarat obtinerea avizelor pentru inceperea lucrarilor de constructie ale noii fabrici de productie vopsele, estimate la o durata de doi ani si jumatate”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO al grupului Policolor – Orgachim.

Primul lot al platformei va fi cedat investitorilor in acest an, iar o a doua parcela va fi transferata anul viitor.

Pentru acest teren de 14 hectare, Robertino Georgescu si Dan Dragulin iau in calcul si dezvoltarea unor blocuri de 30 de etaje cu functiune mixta – birouri, locuinte si retail, intrucat planurile urbanistice permit ridicarea in zona a unor cladiri cu o inaltime maxima de 90 de metri.

Cei doi investitori au inceput sa dezvolte impreuna, ca persoane fizice, blocuri de locuinte in Popesti-Leordeni in urma cu cinci ani, iar in ultima perioada s-au extins si in zone precum Aviatiei, Policolor sau Mihai Bravu din interiorul Capitalei si au, in diverse etape de constructie, in jur de 900 de apartamente. Cel mai ambitios proiect este insa Metropolitan City, de la Policolor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.