STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Pictura & Sculptura

Dogaru şi Darie, condamnați la şase ani şi opt luni de închisoare în cazul furtului celor 7 tablouri de la Muzeul Kunsthal

Judecătoria Sectorului 3 i-a condamnat, marţi, pe Radu Dogaru şi Eugen Darie la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în octombrie 2012, decizia nefiind definitivă, transmite Mediafax.

114827404_Kunsthal_346379cDin pedepsele lui Dogaru şi Darie vor fi scăzute perioadele în care au fost reţinuţi şi arestaţi, însă aceştia trebuie să plătească 6.000 de lei cheltuieli judiciare. Instanţa Judecătoriei Sectorului 3 a mai dispus ca Dogaru şi Darie să rămână în arest.

Radu Dogaru şi Eugen Darie au recunoscut toate faptele de care sunt acuzaţi în dosarul furtului de tablouri şi au fost judecaţi în procedură simplificată, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă.

Dogaru a arătat în faţa instanţei că este unul dintre autorii furtului tablourilor și că a fost refuzat atunci când a încercat să negocieze cu autorităţile olandeze, cinci dintre tablouri aflându-se la un prieten al său, ucraineanul Vladimir Vladimirenko.

În 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.

Adrian Procop şi Radu Dogaru sunt acuzaţi că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efracţie în Muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde au furat şapte picturi în ulei şi acuarele:

  • „Tete d´Arlequin” de Pablo Picasso
  • „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse
  • „Waterloo Bridge” de Claude Monet
  • „Charing Cross Bridge” de Claude Monet
  • „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin
  • „Autoportrait” de Meyer de Haan
  • „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.