STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL, Balanta de Plati & Politica Valutara, Piata Monetara

Dobânda interbancară Libor la 3 luni a trecut de 1% pentru prima dată după 2009

Image result for libor logoDobânda interbancară pe piața londoneză, Libor la 3 luni, a trecut de 1%, miercuri, pentru prima dată din luna mai 2009, în contextul în care rata globală a dobânzilor a crescut pe fondul așteptărilor de creștere a inflației, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Rata Libor la 3 luni a fost stabilită la 1,00511%, cel mai mare nivel de la cel din mai 2009, când s-a înregistrat 1,00688%.

Miercuri dimineața, Libor a fost de 0,99872%.

Libor este o rată globală stabilită pentru produse financiare din întreaga lume în valoare de 350.000 de milioane de dolari.

Investitorii și-au schimbat perspectiva asupra activităților de afaceri în urma victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite, anticipând că odată ce Casa Albă și Congresul vor fi controlate de republicani aceștia vor reduce taxele și vor relaxa reglementările.

Schimbarea de perspectivă vine și pe fondul semnalelor date de Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii, potrivit căruia Fed ar putea majora rata dobânzii de trei ori în 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.