STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, Servicii & Comert & Logistica

Divan se asteapta la afaceri de 6 mil. euro, in 2015

DivanGrupul de restaurante Divan si agentia de turism AA Travel, con­trolate de antreprenorul de 33 de ani Andrei Iusut, si-a bu­getat pentru acest an afaceri de 6 mil. euro, in crestere cu o treime fata de 2014.

Andrei Iusut s-a lansat in business din timpul facultatii, cand facea in­termediere in comert dintr-o gar­soniera din Bucuresti. Ulterior a facut primii pasi in turism, iar in 2009 a deschis in centrul istoric al Capitalei primul restaurant Divan, impreuna cu sotia sa.

In prezent, antreprenorul isi con­cen­treaza atentia pe businessul din Ho­Re­Ca si a ajuns la doua restaurante – unul cu specific turcesc sub brandul Divan, un altul cu specific grecesc Meze Taverna – si doua shaormerii Divan Express. Iusut afirma ca pariaza pe shaormerii.

In 2012, inainte de construirea celui de-al doilea restaurant, antreprenorul declara ca va investi 270.000 de euro in localul cu specific grecesc si ca investitia va proveni din surse proprii – profitul celorlalte business-uri – si cu bani de la banca.

In 2006, Andrei Iusut a deschis agentia de turism, iar trei ani mai tarziu primul restaurant Divan. Toate business-urile le-a dezvoltat atat cu fonduri proprii, cat si cu credite bancare. Cele mai mari investitii au mers catre restaurante, in total peste 2 milioane de euro, dupa cum afirma in 2014.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.