STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Directorul Romaero: Vom angaja 1.000 de oameni și vom investi 100 de milioane de euro în tehnologie

Romaero va angaja 1.000 de oameni în următorii cinci ani, dintre care 500 până la finalul lui 2019, și va investi 100 de milioane de euro în sectorul tehnologic, pentru a moderniza divizia de fabricație de componente de aerostructuri, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul general Remus Vulpescu.

„Vom angaja cam 1.000 de oameni, pentru că se si pensionează mulți, vârsta medie a personalului în Romaero fiind de peste 52 de ani. Minimum 500 de oameni vor fi angajați până la sfârșitul anului 2019, dacă avem noroc și 700. Astăzi avem numai 700 de salariați. Ținta noastră este să depășim 1.500 de salariați pe termen mediu, până în cinci ani”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Remus Vulpescu, vineri, în cadrul conferinței de presă din deschiderea evenimentului Bucharest Intenational Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS) 2017.

Romaero intenționează să investească în următorii zece ani 100 de milioane de euro în modernizarea diviziei de fabricației a componentelor de aerostructuri.

„Ne propunem să restructurăm acest portofoliu de active și să investim cel puțin 100 de milioane de euro în următorii 10 ani, ca să fim realiști. Tehnologia implică și construcții industriale. Vrem să construim un hangar pentru aeronavele white body, aeronavele mari, care astăzi nu ar încăpea în nici unul dintre hangarele Romaero. Vrem să modernizăm divizia de fabricație de componente de aerostructuri, unde tehnologia este relativ abundentă, dar este îmbătrânită, din anii `80”, a explicat Vulpescu.

Potrivit directorului Romaero, gradul de realizare al investițiilor a fost de aproape 10% în ultimii cinci ani, investindu-se mai puțin decât se planificase în sectorul de tehnologie.

Datoria de aproape 90 de milioane de euro pe care o are compania va putea fi plătită din reconversia activele și din valorificarea activelor imobiliare, prin licitații publice, a anunțat Vulpescu.

„Asta este provocarea cea mai mare: să convertim valoarea activelor imobiliare nefolosite și inutile companiei, în următorii 20-30 de ani, în valoare industrială, reprezentată de echipament tehnologic. Ce ne propunem este să nu îndatorăm compania mai mult decât am găsit. Compania are o datorie de aproape 90 de milioane de euro, în total, dintre care circa 75 de milioane de euro la Fisc și peste 15 milioane de euro la bănci. Ne propunem să plătim din datorie din reconversia activelor, din active imobiliare părăginite, de 20 de ani, care vor fi valorificate. Avem o strategie de valorificare pe care o vom prezenta mai întâi acționarilor. Mergem pe licitații publice, fie că vindem loturi de teren, fie că mergem pe o anumită propunere de parteneriat pentru dezvoltare sau pentru valorificare în alt mod decât o vânzare, poate e o asociere sau închiriere”, spune Vulpescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.