STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Vacanta & Calatorii, Turism

Dino Parc Rasnov, unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din Europa

Dinopark RasnovDino Parc Rasnov, unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei, care se va intinde pe o suprafata totala de 1,4 hectare si va gazdui 45 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific, s-a deschis recent. Fondurile pentru dezvoltarea proiectului provin 70% din finantare europeana, iar 30% fonduri proprii.

Casute in arbori, un cinematograf, tiroliene si multe alte surprize completeaza traseul spectaculos care urmeaza evolutia istorica a dinozaurilor. Investitorii se asteapta la o cifra de afaceri de 500.000 de euro in primul an si la peste 100.000 de vizitatori. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit in proportie de 70% din finantare europeana, in timp ce 30% reprezinta finantare din fonduri proprii.

Dino Parc Rasnov este un proiect in valoare de 5 milioane de euro, finantat cu fonduri europene prin Programul Operational Regional 2007 – 2013: Dezvoltare durabila si promovarea turismului.

„Suntem fericiti sa deschidem cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul din zona Brasov-Rasnov. Este un proiect ambitios, dezvoltat in numai un an, care isi propune sa devina o atractie atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, mai ales ca isi pot petrece timpul in aer liber inconjurati de dinozauri atestati stiintific si colorati natural.

Dinozaurii au fost construiti in Romania, cu sprijin tehnic si stiintific din partea unei echipe care conduce un parc similar in Germania. Ne asteptam ca parcul de la Rasnov sa fie vizitat de cel putin 100.000 de turisti, in primul an”, a declarat Adrian Apostu, managerul de proiect.

Parcul cu dinozauri a fost sustinut de autoritatile locale din Rasnov si va avea un impact important asupra turismului din zona. Primaria orasului Rasnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioada de 49 de ani.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.