STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Google a adăugat România pe lista ţărilor din care pot fi deschise conturi Google Play Merchant

Dezvoltatorii români pot vinde acum aplicaţii pentru Android prin magazinul online Google Play direct din România şi vor putea încasa veniturile în lei, după ce Google a adăugat România, alături de alte şapte state, pe lista ţărilor din care pot fi deschise conturi Google Play Merchant, conform Mediafax.

GooglePlayPână la 1 mai, dezvoltatorii români aveau posibilitatea să ofere utilizatorilor doar aplicaţii Android gratuite, iar pentru vânzare era necesară deschidere de firme şi conturi Google Play Merchant în ţările în care compania americană furniza acest serviciu.

După adăugarea celor opt ţări, Google permite acum vânzarea de aplicaţii în Google Play din 45 de ţări, potrivit portalului online AndroidCentral. Alături de România, pe listă au fost incluse şi Grecia, Luxembourg, Arabia Saudită, Slovacia, Turcia, Ucraina şi Vietnam.

Un update al consolei destinate dezvoltatorilor pentru Play Store îi notifică pe aceştia de schimbări şi oferă informaţii despre cum pot începe să vândă aplicaţii. Dezvoltatorii care vor să obţină un cont Google Play Merchant dar nu au publicat până în prezent aplicaţii gratuite vor achita o taxă de înregistrare de 25 de dolari.

Numărul ţărilor din care utilizatorii finali pot cumpăra aplicaţii din Play Store se situează în prezent la 134, inclusiv România, iar cel al ţărilor din care dezvoltatorii pot încărca aplicaţii gratuite este de 150.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.