STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Insolventa & Lichidatori

Dezastrul Air Berlin și Alitalia este doar începutul – spun experții în aviație

Gigantul Etihad a renunțat să mai susțină financiar companiile Air Berlin și Alitalia, acestea intrând în faliment în acest an.

Experții în aviație se așteaptă ca piața să treacă printr-un proces de consolidare centrat în jurul marilor jucători din sector, conform business24.ro.

„Sectorul va continua sa se consolideze, deoarece modelul afacerilor este in plin proces de schimbare. Este vizibil ca trend in Europa, dar si in SUA, unde sunt patru companii cheie: American, Delta, United si linia low-cost Southwest”, explica Stephane Albernhe, partener in cadrul Archery Consulting.

Pentru Europa, un alt consultant, Jerome Bouchard, de la Oliver Wyman, crede ca pozitiile dominante vor fi detinute de Lufthansa, IAG si Air France-KLM.

Alitalia si Air Berlin, cele doua companii aeriene intrate in colaps, au operat mai multi ani pe pierdere, Ryanair impunandu-se tot mai mult pe piata din Italia, in detrimentul celui mai mare operator din peninsula.

„Retragerea capitalului Etihad din Alitalia nu va face decat sa accelereze procesul de consolidare a pietei din Europa. Alitalia va intra, cu totul sau partial, in portofoliul Air France- KLM, IAG, Lufthansa sau poate chiar al easyJet sau Ryanair”, spune Bouchard.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.