STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

Deutsche Telekom va prelua integral divizia T-Mobile Cehia, pentru 828 mil. euro

Deutsche Telekom, proprietarul T-Mobile, va prelua integral divizia T-Mobile Cehia, plătind 828 milioane euro pentru pachetul de 39,2% pe care nu îl deţine deja, transmite Mediafax.

iCB2Ta2Enx1cFondul de capital privat Mid Europa, principalul acţionar minoritar, a precizat, într-un comunicat, că tranzacţia ar trebui să fie finalizată până la finele lunii februarie. Acţionarii minoritari ai T-Mobile Czech sunt asociaţi în grupul Falcon, Mid Europa controlând 75% din părţile sociale ale vehiculului, scrie Bloomberg.

Deutsche Telekom continuă astfel strategia de extindere în Europa de Est. Grupul a convenit în luna noiembrie preluarea operatorului polonez de servicii de telefonie fixă destinate companiilor GTS Central Europe.

Potrivit unor surse, compania germană a făcut recent o ofertă guvernului grec pentru preluarea unei participaţii de 10% la OTE, tranzacţie prin care ar acumula jumătate din acţiunile companiei elene şi ar scoate statul din acţionariat. OTE este prezentă în România prin Romtelecom, Cosmote şi Germanos.

Deutsche Telekom este prezent pe piaţa din Cehia din 1996. Divizia cehă a grupului avea 5,5 milioane de clienţi la finele anului 2012 şi a înregistrat în acel an vânzări de 1,04 miliarde euro. Afacerile din Europa de Est au generat în primele nouă luni ale anului trecut 22% din veniturile Deutsche Telekom.

Acţiunile grupului au scăzut cu 5,4% de la începutul acestui an. Deutsche Telekom are o capitalizare de piaţă de 52,3 miliarde euro la cotaţia de la finalul şedinţei de vineri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.