STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

Deutsche Telekom preia compania poloneză GTS Central Europe, cu afaceri de 20 mil. euro în România, pentru 546 mil. euro

Deutsche Telekom va prelua compania poloneză GTS Central Europe, cu afaceri de 20 milioane euro în România, tranzacția ajungând la 546 milioane euro.

Sursă: www.reuters.com
Sursă: www.reuters.com

Compania poloneză, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din Europa Centrală şi de Est, este controlată în prezent de un consorţiu de fonduri de capital privat, cele mai importante fiind Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital şi M/C Partners.

„Noi investim contrar tendinţelor. GTS este un element suplimentar pentru dezvoltarea poziţiei noastre pe piaţa operatorilor integraţi, compusă din servicii de comunicaţii mobile şi fixe. Consolidarea poziţiei pe segmentul business este, de asemenea, un element central al strategiei noastre”, a declarat  Timotheus Höttges, directorul financiar executiv al Deutsche Telekom.

În urma achiziţiei, Deutsche Telekom va controla direct reţele de linii fixe în Polonia, Cehia, Ungaria şi România, însă finalizarea tranzacţiei depinde de avizul autorităţilor de reglementare.

Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, a afirmat că cel mai mult vor avea de câştigat subsidiarele de telefonie mobilă ale grupului din Cehia şi Polonia, care vor obţine astfel accesul la infrastructura de linii fixe a GTS.

GTS Central Europe a înregistrat anul trecut venituri de 347 milioane euro şi un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizări de 87 milioane euro.

GTS Telecom România a avut venituri de 20 milioane de euro în 2012, în scădere cu 15% faţă de 2011, şi un profit operaţional înaintea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizărilor de 5 milioane euro, în creştere cu 10%. Compania are aproximativ 130 de angajaţi şi sediul în Bucureşti.

Deutsche Telekom controlează grupul elen OTE, prezent în România prin Romtelecom şi subsidiara locală a operatorului de telefonie mobilă Cosmote.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.