STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Banci & BNR

Deutsche Bank va desfășura operațiuni de back office în România

Cea mai mare bancă din Germania, Deutsche Bank, cu active de 2.000 mld. euro va desfășura operațiuni de back office  și ar putea ajunge până în anul 2014 la un număr de 1.000 de angajați.

sursa: wallstreet.ro
sursa: wallstreet.ro

Deocamdată, nu este vorba despre extinderea ofertei de servicii bancare a Deutsche Bank pentru piaţa locală.

Proiectul de outsourcing al puternicei bănci germane reprezintă un adevărat eveniment şi marchează transformarea Româ­niei într-un hub de back office, servicii de call-center şi procesare de carduri pentru mari grupuri bancare europene.

Gigantul bancar Deutsche Bank, fost pretendent la privatizarea BCR în 2005, este de mai multe luni în căutarea unui sediu de birouri în Bucureşti în vederea deschiderii unui centru de servicii de suport şi procesare pentru diferite subsidiare ale grupului cu anvergură globală, perfectarea unei tranzacţii fiind aşteptată în perioada imediat următoare, potrivit unor informaţii de pe piaţa imobiliară, bancară şi de HR.

Cel mai probabil, compania își va desfăura activitatea  în UpGround din Pipera, dezvoltat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas şi vândut în 2008-2009 către RREEF, o divizie de administrare a activelor imobiliare controlată chiar de Deutsche Bank.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.