STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Sport & ViataSanatoasa, Constructii & Imobiliare

Design-ul noului stadion din Craiova inspirat din „Domnişoara Pogany” a lui Brâncuşi

Sursă: www.micapi.ro
Sursă: www.micapi.ro

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat, joi, macheta noii arene sportive în prezenţa arhitecţilor, care spun că design-ul este inspirat din lucrarea „Domnişoara Pogany” a lui Constantin Brâncuşi. Arena va fi construită în locul stadionului „Ion Oblemenco”, aceasta urmând să aibă 40.000 de locuri, tribune acoperite şi panouri fotovoltaice, iar investiţia va fi de aproximativ 100 de milioane de euro, cel mai probabil din fonduri europene.

„Stadionul va avea 40.000 de locuri, tribune acoperite şi o expresie arhitecturală deosebită. Am cuprins şi un stadion mic, pistă de atletism cu 5.000 de locuri. Va exista şi un parc care să lege Sala Polivalentă de stadion, constituind un complex sportiv”, a declarat arhitectul Eugen Boieru, care a precizat că valoarea proiectului se va stabili în urma încheierii discuţiilor cu „furnizorii locali” (companiile care asigură utilităţile).

Primarul municipiului Craiova, Lia-Olguţa Vasilescu, a spus, la rândul său, că arena va fi „ultramodernă” şi va depăşi standardele europene, susţinând că, cel mai probabil, lucrările vor începe anul viitor.

Firma care a realizat proiectul arenei din Craiova este SC Proiect Bucureşti, a fost desemnată de Compania Naţională de Investiţii şi este aceeaşi care a făcut proiectul unei săli multifunţionale care ar urma să fie construită în Complexul Sportiv „Lia Manoliu” din Capitală.

Proiectul va fi depus la Ministerul Dezvoltării pentru obţinerea avizului, iar dacă va obţine finanţarea ternemul de construcţie va fi de 36 de luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.