STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL, Electronice & Gadget, Stiinta & Tehnologie

Depozite imense de pământuri rare găsite în Pacific: Japonia

Sursa: The Japan Times

Depozitele uriașe de minerale din pământuri rare, esențiale pentru fabricarea produselor electronice de înaltă tehnologie, au fost găsite pe fundul Oceanului Pacific și pot fi ușor extrase, au declarat oamenii de știință japonezi recent, conform AFP.

„Depozitele au o concentrație mare de pământuri rare. Doar un kilometru patrat (0.4 mile pătrat) de depozite va putea oferi o cincime din consumul anual global actual „, a declarat Yasuhiro Kato, profesor asociat de științe ale Pământului la Universitatea din Tokyo.

Cercetătorii au găsit mineralele în noroiul de mare și le-au extras de la adâncimi de 3.500-6.000 de metri (11.500-20.000 ft) sub nivelul oceanului, în 78 de locații. O treime din site-uri au generat un conținut bogat de pământuri rare și ytriu metalic, a declarat Kato într-un interviu telefonic.

Depozitele se află în apele internaționale într-o zonă care se întinde la est și vest de Hawaii, precum și la est de Tahiti din Polinezia Franceză, a afirmat el.

El a estimat că pământurile rare conținute în depozite se ridică la 80 până la 100 miliarde de tone, comparativ cu rezervele globale confirmate în prezent de U.S. Geological Survey de doar 110 milioane de tone care s-au găsit în principal în China, Rusia și alte foste țări sovietice.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.