STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Telecom & IT-C & Online, Management

Demisia lui Bill Gates din funcţia de preşedinte al Microsoft este cerută de trei mari acționari

Pentru prima dată în 38 de ani, demisia lui Bill Gates din funcţia de preşedinte al Microsoft este cerută de trei mari acționari, au declarat surse apropiate situaţiei, scrie CNBC.

Sursă: www.huffingtonpost.com
Sursă: www.huffingtonpost.com

Bill Gates, cel mai mare acţionar al companiei, deţine aproximativ 4,5% din acţiunile Microsoft, iar cei trei acționari care l-au contestat pe acesta au în total peste 5% din titlurile companiei, potrivit surselor citate.

Cei trei investitori sunt nemulțumiți de faptul că prezenţa lui Gates în consiliul de administraţie al Microsoft împiedică adoptarea de noi strategii şi limitează influenţa viitorului CEO, Microsoft cautând un înlocuitor pentru Steve Ballmer, deoarece acesta se va retrage în următoarele 12 luni.

În plus, Gates este criticat pentru faptul că, deși are cea mai mare putere decizițională în cadrul Microsoft, el nu se implică pe masură, fiind preocupat cu activităţi caritabile.

În momentul listării din 1986, Gates avea 49% din acţiunile Microsoft, însă cofondatorul companiei vinde aproximativ 80 milioane de acţiuni în fiecare an, ce l-ar putea scoate din acționariat până în 2018.

Totodată, în anul 2000, i-a cedat rolul de CEO lui Steve Ballmer, urmând ca în 2008, Bill Gates să înceteze activitatea de zi cu zi la Microsoft, concentrându-se pe Bill & Melinda Gates Foundation.

Contactat de Reuters, un reprezentant al Microsoft a refuzat să comenteze.

Microsoft are un profit net de 22 miliarde de dolari în ultimul an fiscal, fiind printre cele mai mari şi profitabile companii din industria IT.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.