STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Constructii & Imobiliare

Delta ACM 93 spera ca in 2015 sa isi mentina valoarea afacerilor, 450 mil RON, din 2014

autostradaConstructorul Delta ACM 93 din Bucuresti, controlat de omul de afaceri Florea Diaconu, estimeaza o cifra de afaceri, in 2015, similara celei inre­gistrata in 2014, de circa 450 mil. lei, echivalentul a 100-105 mil. euro.

„In 2015, speram sa pas­tram linia de anul trecut (in ma­terie de cifra de afaceri si pro­fitabilitate – n.red.). In 2014, am avut o profita­bi­li­ta­te de 7-8%. Anul trecut a fost dificil din cauza sin­co­pe­lor cu incasarile”, afirma Florea Diaconu, pentru ZF.

Delta ACM 93 este una dintre firmele locale care au mizat, in ultimii ani, pe extinderea in strainatate, in con­tex­tul in care piata locala a constructiilor a in­re­gistrat un declin de circa 45% pe timp de criza, iar proiec­tele noi, fie de stat sau private, au fost din ce in ce mai putine.

Compania a derulat proiecte in Orien­tul Mijlociu si Africa, iar anul tre­cut a decis sa infiinteze subsidiare in Austria si Ger­ma­nia, prin care sa intre in domeniul constructiei de case pa­si­ve, cu consum redus de energie. „In Austria am in­ce­put lucrari relativ mici, de sub 5 milioane de euro. Austria e o piata cu reguli bine puse la punct si trebuie sa le inveti bine, altfel risti sa faci greseli”, sustine Diaconu.

Un proiect extern castigat de Delta ACM 93 este in Irak, in zona kurda, unde compania construieste o lucrare de infrastructura, mai exact o intersectie, pentru circa 10-15 milioane de dolari, dica intre 7,4 si 11,1 milioane de euro. Deocamdata, insa, lu­crarile stagneaza, din cauza statul nu a mai alo­cat bani pentru proiect.

Delta ACM 93 a mai castigat, in 2012, un contract in Republica Mol­dova pentru realizarea unor dumuri in Chi­sinau, a carui valoare se ridica la circa 6 milioane de euro. In 2013 compania si-a adjudecat, de asemenea, un con­tract de circa 10 milioane de euro in Gabon, pentru reali­zarea infrastructurii (strazi si ca­na­li­za­re) a unui cartier de locuinte. In Al­ge­ria, Delta ACM 93 va construi 2.750 de locuinte pentru circa 70 milioane de euro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.