STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Buget & Finantare Deficit

Deficitul bugetar a ajuns la 1,3% din PIB după primele nouă luni, cu o valoare de 8,1 mld. lei

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, deficitul bugetar a ajuns la 1,3% din PIB după primele nouă luni, atingând 8,1 miliarde de lei, nivel în limitele ţintelor politicii bugetare stabilite pentru 2013.

Sursă: incomemagazine.ro
Sursă: incomemagazine.ro

În septembrie, veniturile bugetului general consolidat au crescut până la 147,3 miliarde lei, adică 23,5% din PIB, fiind cu 4,4% mai mari în termeni nominali faţă de primele nouă luni din 2012.

Pe de altă parte, cheltuielile bugetului general consolidat reprezintă 24,8% din PIB și au crescut în termeni nominali cu 4,8% în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă din 2012, la 155,4 miliarde lei. Ca pondere în PIB cheltuielile au scăzut cu 0,4 puncte procentuale comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Victor Ponta, premierul României, a anunţat că a doua rectificare bugetară din 2013 va fi una negativă, deoarece încasările sunt mai mici cu circa 3,8 miliarde lei, ceea ce implică mai puţine resurse pentru ministere până la sfârşitul anului.

Surse oficiale au declarat că după primele nouă luni din 2013, veniturile bugetare au fost cu aproximativ 6 miliarde de lei sub estimarea de la începutul anului, scrie Mediafax.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.