STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Constructii & Imobiliare

Dedeman, liderul comerțului de materiale de construcții și bricolaj, a avut afaceri +17% în semestrul 1 și poate ajunge la afaceri de 1,3 miliarde euro la final de 2017

Dedeman Bacău, cea mai mare companie antreprenorială din România, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, îşi consolidează poziţia pe piaţa de bricolaj şi punctează un avans de 17% în primul semestru din acest an la 2,6 mld. lei (565 mil. euro), potrivit datelor publice, informează ZF. Anul trecut cifra de afaceri a Dedeman a avansat cu 19%, fiind primul business antreprenorial care a trecut pragul de un miliard de euro, iar anul acesta reţeaua a ajuns la peste 10.000 de angajaţi.

Avansul susţinut al companiei din Bacău se datorează şi extinderii reţelei de magazine, care a ajuns la un total de 48 de magazine, cel mai mare fiind deschis în luna iunie în Băneasa, în urma unei investiţii de 33 mil. euro.

Retailerul şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 5,6 miliarde de lei, adică 1,22 miliarde de euro, în creştere cu 7% faţă de anul anterior. În acest an Dedeman a demarat o campanie puternică de achiziţii, fraţii Pavăl ajungând să deţină 5,56% din Transelectrica, una dintre cele mai valoroase companii de stat, să cumpere un teren de 2,7 ha pe Şos. Progresului din Capitală contra sumei de 6,7 mil. euro, sau să ajungă la aproape 33% din acţiunile producă­torului de cărămidă Cemacon.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.