STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, INTERNATIONAL

Declaraţie tranşantă a cancelarului german Angela Merkel, după ce SUA au ales o cale separată de Europa în privinţa relaţiilor internaţionale

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, joi, că Europa nu se mai poate baza pe Statele Unite pentru a fi apărată, adăugând că Uniunea Europeană trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini, relatează Deutsche Welle, conform Mediafax.

Merkel a subliniat că Uniunea Europeană are nevoie de o politică externă unitară şi puternică, din moment ce Blocul comunitar nu se mai poate baza pe SUA pentru ”a o apăra”.

”Europa trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini. Aceasta este sarcina viitorului”, a declarat Merkel.

„Timpul în care se putea conta pur şi simplu pe SUA pentru a ne proteja s-a încheiat“, a declarat Angela Merkel în cadrul unei ceremonii în prezenţa preşedintelui francez Emmanuel Macron. „Europa trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini, este provocarea noastră pentru viitor“, a adăugat ea în cadrul unei ceremonii la Aachen (Renania de Nord-Westfalia, la graniţa cu Belgia şi Olanda), cu ocazia acordării unui premiu preşedintelui francez Emmanuel Macron.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Statele Unite, sub conducerea lui Donald Trump, renunţă la o scenă internaţională multilaterală şi la cooperarea amicală “cu o ferocitate care nu poate decât să ne surprindă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.