STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, Insolventa & Lichidatori

Datoria de 50 mil. euro a bagat Avicola Crevedia in insolventa in 2014

Avicola CrevediaDatoriile de 17 milioane de euro la UniCredit si BCR si alte 33 milioane de euro datorii restante la ANAF din TVA si alte impozite au fost motivele intrarii in insolventa a produ­ca­torului de carne de pui Avicola Crevedia.

Avicola Crevedia, unul dintre cele mai vechi branduri din industria avicola romaneasca, companie detinuta de libanezul Rami Ghaziri, a intrat in insolventa la inceputul lui 2014, dupa ce, pe parcursul anului trecut, stocurile companiei s-au redus cu 80%, la 2 milioane de euro, fapt ce a generat un blocaj al afa­cerii.

In bilanţurile companiei nu au mai aparut inca­sa­rile aferente acestor stocuri, iar conducerea Avicola Cre­ve­dia nu a reusit sa ofere o explicatie privitor la ceeea ce s-a intamplat cu marfa aflata pe stoc.

„Societatea era solida si echilibrata pana in 2013, moment in care datoriile bugetare au crescut semnificativ, TVA con­sta­tat in urma inspectiilor fiscale, pentalitati si majorări afe­ren­te, si au determinat un re­zul­tat operational negativ si im­pli­cit un rezultat net negativ, repre­zen­tand pierdere”, potrivit rapor­tului administratorului judiciar.

Avicola Crevedia, parte a grpului Agroli controlat de libanezul Rami Ghaziri, a intrat in insolventa in februarie 2014, la cererea Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea. Compania avea, in 2012, afaceri de 86 milioane de euro, 565 de angajati si datorii totale de aproximativ 50 milioane de euro.

Rami Ghaziri a fost retinut preventiv, la sfarsitul anului trecut, ca urmare a implicarii sale intr-un scandal de evaziune fis­ca­la de 70 milioane de euro alaturi de mai multi oa­meni de afaceri, printre care si Iustin Pa­raschiv, si el antreprenor in industria carnii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.