STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Dăncilă: Cei care plătesc impozitul pe venit, CAS și CASS vor completa o unică declarație

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că în ședința de guvern va fi aprobată ordonanța care comasează cele șapte declarații într-una singură, aceasta putând fi depusă, inclusiv electronic, până pe 15 iulie, iar plata contribuțiilor urmând să fie efectuată până pe 31 martie 2019, conform Mediafax.

”Am promis că Declarația 600 va dispărea. Am cerut o nouă reglementare să vină în sprijinul contribuabilului prin simplificare și justificare rațională a procedutrilor. Vom adopta ordonanța prin care vom introduce noua reglementare de plată a impozitului pe venit, CAS și CASS. În primul rând, persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS și CASS vor completa o unică declarație, nu șapte – cum a fost până acum. Cred că asta reprezintă o simplificare majoră. Noul formular se va depune o singură dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie. Plata contribuțiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței Executivului.

Ea a mai precizat că impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent, iar evaluarea pentru încadrarea de plătitor CAS și CASS se va face în funcție de venitul estimat pentrru anul curent, persoanele fizice putând rectifica declarația până la termenul de plată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.