STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Oracle investeşte 100 milioane euro în România – ministru Dan Șova

Sursă: qmagazine.ro
Sursă: qmagazine.ro

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine,  a declarat că producătorul american de software Oracle investeşte aproximativ 100 milioane euro în România.

„Este o investiţie nouă de extindere a capacităţilor existente, a lui Oracle, care este la vreo 100 de milioane de euro”, a spus Şova, la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV, în contextul unei discuţii despre noi investiţii locale.

Grupul american a avut afaceri de 100 milioane euro în România în 2011, cele mai mari de pe plan local ale unei companii de soft, potrivit datelor ZF.

Premierul Victor Ponta şi ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, s-au întâlnit pe 22 aprilie la Palatul Victoria cu Safra Catz, co-preşedinte Oracle Corporation, şi cu Sorin Mândruţescu, directorul general Oracle România.

Reprezentantul grupului american a afirmat, în cadrul întâlnirii, că filiala locală a ajuns la 2.500 de angajaţi, iar Oracle va continua să îşi dezvolte prezenţa în România, potrivit datelor anunţate de Guvern.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.