STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Auto

Dacia reia exporturile de mașini complet dezasamblate către Iran

Ex­por­turile de colecţii CKD (maşini complet dezasamblate) de la uzina Dacia din România către fabrica Renault de la Teheran vor fi repornite, ca urmare a ridicării sancţiunilor impuse Iranului.

images„Renault apreciază semnarea acestui acord care ar trebui să permită ridicarea sancţiunilor, o parte dintre acestea având consecinţe asupra sectorului auto. În urma ridicării sancţiunilor, activitatea noastră, în prezent încetinită, ar trebui să fie reluată la un ritm normal. Este o veste bună pentru grup deoarece piaţa iraniană este importantă pentru noi. Deocamdată aşteptăm implementarea acordului”, au spus reprezentanţii Direcţiei de Comunicare a Renault România.

Anul trecut Renault a vândut în Iran aproape 101.000 de maşini şi a avut o cotă de piaţă de 10%. Pe fondul înăspririi sancţiunilor impuse de către Statele Unite, la 1 iulie anul acesta Renault a oprit complet livrarea de colecţii CKD către Iran, scria presa franceză.

În Iran, a opta cea mai mare piaţă la nivel mondial pentru Renault, constructorul francez produce modelele din gama Logan sub numele de Renault Tondar 90, modelele Logan sedan şi break  din prima generaţie, care s-au comercializat în România începând cu anii 2004, respectiv 2006.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.