STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Servicii & Comert & Logistica, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb, Auto

Dacia a exportat din 2005 peste 2 milioane de autovehicule prin Centrul Logistic din Mioveni

Dacia, cel mai mare exportator din România, a anunțat miercuri că livrează pe plan extern peste 90% din producţia de maşini, expediind în străinătate din 2005 până în prezent peste 2 milioane de autovehicule prin Centrul Logistic din Mioveni. Activităţile Uzinelor Dacia şi ale platformei logistice de la Mioveni au generat anul trecut 7,7% din exporturile României.

Sursă: hotnews.ro
Sursă: hotnews.ro

Unitatea asigură producţia modelelor din gama Dacia – Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway şi Duster, dar şi Renault Symbol (cu o cotă de 16% în prezent), având peste 8.500 de salariaţi. Cadenţa zilnică a uzinei este de 1.390 unităţi.

Centrul logistic din Mioveni alimentează 13 uzine ale alianţei Renault-Nissan, din 2005 până în prezent fiind expediaţi pe cale rutieră, maritimă sau feroviară 7,58 milioane metri cubi de piese, echivalentul a 3,4 milioane de maşini.

Direcţia logistică Dacia gestionează şi expediţia maşinilor finite, săptămânal ieşind pe porţile uzinei 500 de camioane şi 14-15 trenuri încărcate cu maşini.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.