STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Curtea Europeană de Justiţie a decis: UBER este o companie de transport persoane / De ce consideră compania de ridesharing că această hotărâre nu afectează „mersul lucrurilor”

Curtea Europeană de Justiţie a decis, miercuri, că UBER este o companie de transport şi nu un serviciu digital, aşa cum au pretins reprezentanţii companiei, informează BBC News Online, conform Mediafax.

În decizia sa, Curtea Europeană de Justiţie a precizat că serviciile oferite de UBER, „al căror scop este de a conecta, prin intermediul unei aplicaţii digitale, şoferii neprofesionişti cu persoanele care doresc să efectueze călătorii urbane”, trebuie clasificate drept „servicii în domeniul transporturilor”, în conformitate cu legislaţia europeană.

„Potrivit legislaţiei Uniunii Europene, statele membre trebuie să reglementeze condiţiile în care aceste servicii trebuie să funcţioneze în conformitate cu regulile generale ale tratatului privind funcţionarea UE”, se arată în decizia CEJ.

Reprezentanţii Uber au negat că sunt o firmă de taxi şi au susţinut că furnizează servicii digitale, menite să faciliteze interacţiunea dintre oameni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.