STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Arhitectura, Constructii & Imobiliare

Cum va arăta sediul nonconformist Google din California?

Google ne arata planurile de reamenajare a sediului sau din Mountain View, California. Noul campus va avea inclusiv cladiri mobile, care vor putea fi mutate, in functie de necesitati.

googleProiectul este semnat de doi arhitecti cunoscuti pentru gandirea nonconformista si este caracterizat ca o „curata nebunie”, informeaza BloombergViziunea lui Bjarke Ingels si Thomas Heatherwick pentru noul campus Google este in afara arhitecturii traditionale, cei doi arhitecti europeni fiind recunoscuti pentru depasirea barierelor conventionale din domeniu.

Este un proiect ambitios si pentru firma americana, care va construi pentru prima data un sediu de la zero.”Birourile vor fi construite sub forma unor blocuri de cladiri cu greutate redusa, pentru a permite mutarea acestora in interiorul campusului in functie de cerintele fiecarui proiect”, anunta Google.

Constructiile vor fi acoperite cu copertine translucide si se vor elimina astfel elementele clasice ale cladirilor: zidurile de caramida si acoperisurile.

Campusul Google va reprezenta si o noua abordare a stilului corporatist american. Practic, in Mountain View va lua nastere o mini-localitate axata in jurul afacerii IT. Cu peste 50.000 de angajati, Google incearca sa opreasca exodul acestora, oferindu-le diverse servicii si activitati recreationale in interiorul campusului.

Campusul va avea un regim semideschis, permitand accesul publicului din localitate in interiorul parcului, restaurantelor sau in mall-ul din complex. Google prefera sa defineasca acest proiect ambitios drept unul „verde”, perdelele translucide care vor acoperi cladirile si o parte din alei functionand ca o celula fotovoltaica imensa, pentru reducerea costurilor cu energia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.