STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Cota unică va rămâne la 16% în 2014

În urma discuţiilor cu reprezentanţii FMI, Crin Antonescu a declarat că nivelul cotei unice la 16% este „bătut în cuie”  şi pentru anul 2014, precizând că oficialii instituţiei financiare internaţionale ar fi luat în calcul o eventuală creştere.

Sursă: www.zf.ro
Sursă: www.zf.ro

El a menţionat că, atunci când s-a referit la lupta premierului şi a ministrului de Finanţe de a menţine nivelul cotei unice, nu a imaginat „nişte lupte fizice între Ponta, Chiţoiu şi domnii de la FMI”.

„Nu mi i-am imaginat trăgându-se de cravată, dar una dintre variantele foarte la îndemână pe care FMI era dispus să o ia în calcul era creşterea cotei unice, şi în sensul acesta tocmai elogiindu-le activitatea şi fermitatea atât a premierului, cât şi a domnului Chiţoiu, am spus că oamenii au fost consecvenţi cu declaraţiile politice, cu programul de guvernare şi au reuşit acest lucru care e foarte important, să menţină cota unică la 16%”, a mai spus Antonescu.

De asemeni, și premierul Victor Ponta declarase că menținerea cotei unice la actualul nivel de 16% reprezintă o decizie adoptată încă de la formarea Uniunii Social-Liberale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.