STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Finantari UE & Granturi

Coridorul feroviar Curtici-Constanța va fi modernizat cu o finanțare europeană de 1,3 miliarde euro

Modernizarea unei secţiuni din coridorul feroviar ce leagă localitatea Curtici, aflată la graniţa dintre România şi Ungaria, de municipiul Constanţa, de la malul Mării Negre, va fi făcută cu 1,3 miliarde de euro din Fondul de coeziune, suma fiind recent aprobată de comisarul european Corina Creţu, informeaza Ziarul Financiar.

Lucrările se vor concentra în mod semnificativ pe creşterea vitezei şi siguranţei deplasării pe secţiunea dintre km 614 şi oraşul Simeria, prin reabilitarea şi modernizarea a 13 gări din această secţiune, îmbunătăţirea sistemelor de semnalizare şi informare a pasagerilor şi construirea infrastructurii conexe necesare, cum ar fi poduri şi tunele, precizează un comunicat al Comisiei Europene.

„Fiecare euro din bugetul UE investit în sectorul căilor ferate măreşte coeziunea teritorială şi competitivitatea economică în România, îmbunătăţeşte conexiunea acesteia cu Ungaria şi restul Europei şi asigură o mobilitate ecologică, rapidă şi sigură. Acesta este un proiect cu o finanţare UE de 65% şi o valoare adăugată de 100%”, a declarat comisarul pentru politică regională Corina Creţu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.